сряда, 18 март 2009 г.

Метатекст

Някои от вас измърмориха през последната седмица, че не пиша много напоследък. Та да се обясня сега...Писането е като правенето на вино - не трябва да е нито сладко, нито кисело. (Нашият приятел и колега Ясен Захариев вероятно може по-добре от мен да обясни това) Та имам идеи за текстове, които още не са узрели в главата ми или пък са вече ферментирали :) И на едните и на другите не им е дошло времето :)  Помня доста текстове, които не съм написала, голяма част от тях не ми стоят като задача, някои все пак се надявам да напиша. Измежду тези, които няма да напиша са например - един текст "Утрешният вестник", който трябваше да чета на една философска конференция преди години, няма да разкажа за филма "Лисицата и детето" , вероятно няма да напиша и наченатият текст, посветен на Спорът за вечността на света през 13 век , няма да разкажа и за доста от книгите, които чета напоследък... С един приятел веднъж си говорихме за това, че би било интересно да се напише автобиография като се описват нещата, които не сме направили през живота си. Защо пък те да казват по-малко за нас, отколкото тези, които сме направили :)
Относно писането в блога - не смятам да го превръщам в нещо като сутрешен тоалет, т.е.  в навик (и без това имам само лоши такива:)), както и не е нужно да го ползвам като място за лична хигиена (пък била тя и хигиена на душата).
Обещавам все пак да споделя някои мисли, завихрени около Вечност-Време-Смърт-Автобиография; да разкажа да видяното и прочетеното, ако остане време - и за преживяното ;)  Ама всичко по реда си...

Няма коментари: